TUULIA PENTTILÄ

Tuulia Penttilä on toiminut vapaana muotoilijana ja hienopuuseppänä Fiskarsissa vuodesta 1999. Oman studiomallistonsa ohella hän on suunnitellut ja toteuttanut projekteja niin arkkitehtitoimistoille, julkisiin tiloihin, yrityksille kuin yksityisille asiakkaillekin. Ekologinen ajattelu ja kestävän kehityksen kriteerit ovat hänelle tärkeitä arvovalintoja ja puutavaran valinnassa hän suosii etenkin lähialueiden puulajeja. Hänet tunnetaan minimalistisesta muotokielestä ja tinkimättömästä työn jäljestä. Hänen töitään on esitelty lukuisissa kansainvälisissä biennaaleissa ja museonäyttelyissä niin Euroopassa, Japanissa kuin Etelä-Koreassakin.

”Olen aina ollut kiinnostunut arkisista esineistä ja niiden ominaisuuksista. Tutkin mielelläni niiden funktiota ja muodon sekä mittasuhteiden merkitystä. Yksityiskohdat ja toiminnallisuus ovat minulle tärkeitä. Piensarjatuotanto ja käsityötekniikat mahdollistavat vapauden toteuttaa työni ilman kompromisseja. Käsityönä valmistetussa esineessä on myös aina jotain inhimillistä, jonka tavoittaa koskettamalla.”

Tuulia toimii myös monialaisesti muotoilun ja taiteen rajapinnalla ja toteuttaa hankkeita yhteiskunnallisesti ajankohtaisten aiheiden parissa. Muotoilu on hänelle tapa nähdä, ajatella ja toimia. Tästä lähtökohdasta on rakentunut hänen ammatillinen profiilinsa. Laaja tiedostavuus näkyy hänen toiminnassaan uusina avauksina, arvovalintoina ja hiljaisena vaikuttamisena.

CV  in English

CV suomeksi