TUULIA PENTTILÄ

Tuulia Penttilä on toiminut muotoilijana ja hienopuuseppänä Fiskarsissa vuodesta 1999. Hänen teoksiaan on esitelty lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä ja biennaaleissa sekä useissa merkittävissä museoissa Euroopassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. Studiomallistonsa ohella hän on suunnitellut ja toteuttanut projekteja niin arkkitehtitoimistoille, julkisiin tiloihin, yrityksille kuin yksityisille asiakkaillekin.

Tuulia Penttilän teoksille on ominaista kokonaisuuden luoma harmonia ja vähäeleisyys. Hänet tunnetaan minimalistisesta muotokielestä ja tinkimättömästä työn jäljestä. Luonnollisten materiaalien tuntu, puhtaat muodot ja harkitut yksityiskohdat ovat tunnusomaisia läpi tuotannon. Ekologinen ajattelu ja syvällinen materiaalituntemus luovat vahvan pohjan hänen tuotannolleen. Puu on yksi arvokkaimmista materiaaleista ominaisuuksiensa ja ympäristövaikutustensa vuoksi.

Tuulia toimii myös monialaisesti muotoilun ja taiteen rajapinnalla sekä toteuttaa hankkeita yhteiskunnallisesti ajankohtaisten teemojen pohjalta. Muotoilu on hänelle tapa nähdä, ajatella ja toimia. Laaja tiedostavuus näkyy hänen toiminnassaan uusina avauksina ja arvovalintoina – hiljaisena vaikuttamisena.

CV  in English

CV suomeksi